Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Börtön - wyw.hu

Szponzorált linkek
Bűnügy
http://bunugy.wyw.hu/

[Adócsalás] [Biztonságtechnika] [Bűn és pszichológia] [Bűnmegelőzés] [Büntetőjog] [Bűnügyi szakértők, írásszakértők] [Bűnüldöző szervek] [Cikkek, érdekességek bűnügyekről] [Csempészet] [Emberölés] [Erőszak a családban] [Fiatalkori bűnözés] [Hamisítás] [Közlekedési bűncselekmények] [Lopás] [Maffia] [Média - Bűnügy] [Nyomozók a médiában] [Rablás] [Rendészeti és rendőrtiszti iskolák] [Rendőrség külföldön] [Szervezett bűnözés] [Trükkös csalók] [Ügyvédek] [Vagyonvédelem] [Zsarolás] [Zsebtolvajlás]

Bűnügy
A szökés (Prison Break)
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sz%C3%B6k%C3%A9s

A szökés (Prison Break) egy amerikai televíziós sorozat.A történet egy ártatlanul halálra ítélt férfi és a kiszabadításáért mindent elkövető testvére körül forog. A sorozat alkotója és egyik vezető producere Paul Scheuring. Az első évad nagy részét az illinois-i Joliet börtönben vették fel. 2002-es bezárása után a Joliet börtön A szökés Fox River Állami Fegyintézetének állandó díszletévé vált.

A szökés (Prison Break)
A szökés - Prison Break - DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4820.html

Michael Scofield (Wentworth Miller), a fiatal, tehetséges építészmérnök egész felsőtestét tetováltatja, majd besétál egy bankba, előkap egy fegyvert, és békésen várja, hogy a riadóztatott rendőrség néhány perccel később a földre teperje. Scofield nem őrült meg, de egy őrült tervet hajt végre: be akar jutni az ország egyik legszigorúbban őrzött börtönébe, ahol bátyja, Lincoln (Dominic Purcell) a halálsoron várja a kivégzést...

A szökés - Prison Break - DVD
Halálsoron - Tom Hanks
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4411.html

The Green Mile - amerikai film 1999. dráma, krimi, misztikus, thriller. A félelmetes történetek nagymestere, Stephen King írta a film alapjául szolgáló fordulatos történetet. Az 1930-as években Paul Edgecomb (Tom Hanks) cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Egész világfelfogása megrendül John Coffey (Michael Clarke Duncan) megérkeztével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház vendégeire. Coffey különös lényére, természetfeletti képességeire és beteges, durva őrtársaira. Ki is valójában az óriás halálraítélt és valóban bűnös-e?

Halálsoron - Tom Hanks
Börtönpalota
http://www.mozi-dvd.hu/cikk5814.html

Brokedown Palace - amerikai film 1999, dráma. Thaiföld a szabadság, a napsütötte tenger, az óriási bulik és könnyű kábítószerek hazája. A két barátnő (Claire Danes, Kate Beckinsale) csak egy boldog nyári vakációra vágyik: tengerre, mulatságra, fiúkra. Azután mégis minden egész másképp alakul. Váratlanul a pokol legmélyebb bugyrában találják magukat: egy thaiföldi börtön női szárnyában, ahol rabok, börtönőrök és bírók egyaránt gyűlölik a két jómódú amerikai lányt. Semmi nincs, ami utálatuknak határt szabna, a lányok kiszolgáltatottak, védtelenek és semmit sem értenek. Csupán egyvalakiben bízhatnak: egy pénzéhes és nemtörődöm amerikai csavargóban "Jenki Hank" (Bill Pullman), aki jogásznak mondja magát.

Börtönpalota
Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llampusztai_Orsz%C3%A1gos_B%C3%BCntet%C3% ...

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási intézet a Bács-Kiskun megyei Állampusztán. Költségvetési szerv, jogi személy. Alaptevékenysége a külön kijelölés által meghatározott körben: az előzetes letartóztatással, továbbá a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház, börtön és fogház fokozatú szabadságvesztésével összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása. Felügyeleti szerve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, szakfelügyeletet ellátó szerve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
Intézmények térképen
http://www.bvop.hu/?mid=4&lang=hu

Büntetés-végrehajtási Intézmények Magyarországon, térképen.

Intézmények térképen
Zodiákus gyilkos
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zodi%C3%A1kus_gyilkos

A zodiákus gyilkos (Zodiac Killer) vagy horoszkópos gyilkos néven ismert sorozatgyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában. Személyazonossága mindmáig ismeretlen. 1968. december és 1969. október között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. Négy férfit és három nőt (16 és 29 év között) támadott meg.

Zodiákus gyilkos
Börtönblog
http://bvpszichologiahirek.blogspot.com/

A blogon olvasható bejegyzések kutatáson, valamint hazai és nemzetközi szakirodalmon alapszanak, továbbá a saját véleményemet tükrözik. Mindez azt jelenti, hogy az itt olvasható bejegyzések, nem biztos, hogy egybehangzanak a Büntetés-végrehajtási Szervezet hivatalos álláspontjával. Meggyőződésem azonban, hogy a bloggal közvetett és közvetlen módon a büntetés-végrehajtást szolgálom. Fliegauf Gergely

Börtönblog
Carandiru - A lázadó börtön
http://www.mozi-dvd.hu/cikk691.html

brazil - argentin film 2003. Rettegett gyilkosok, drogosok, erőszaktevők és spiclik tucatjai kerültek rács mögé Brazília hírhedt börtönében, a Carandiruban. A közveszélyes foglyok sajátos törvények szerint élték embert próbáló mindennapjaikat. Soraikból került ki néhány kiváltságos fegyenc, akik a börtöntársadalom csúcsára emelkedve uralták az intézményt. 1992 októberében lázadás tört ki a zsúfolásig telt börtönben, melyet a kiérkező rendőrök 111 rab legyilkolásával toroltak meg. A film bemutatja azt az októberi napot, mely megdöbbentette az egész világot: a carandirui börtönlázadás napját.

Carandiru - A lázadó börtön
Bátki Pál Ügyvédi iroda - Büntetőjog
http://batki.info/index.php/ugyved/buntetojog-ugyved/

Az összes jogág közül a büntetőjog az, amelyben az eljárás alanyait a legsúlyosabb szankciók fenyegetik. A terhelteknek gyakran már a jogerős ítélet meghozatala előtt szabadságkorlátozó intézkedésekkel kell szembenézniük, vagyonuk egy része lefoglalásra, illetve zár alá kerülhet. A büntetőeljárási törvény egyes súlyos bűncselekmények gyanúja esetén, vagy más okból (pl.a terhelt előzetes letartóztatásban van) kötelezővé teszi, hogy a terhelnek (gyanúsítottnak vagy vádlottnak) védőügyvédje legyen. A védelem joga azonban minden terheltet megillet, akkor is ha ügyében a védelem nem kötelező...

Bátki Pál Ügyvédi iroda - Büntetőjog
Túlzsúfoltak a magyar börtönök
http://www.jogiforum.hu/hirek/7588

Túlzsúfoltak a magyar börtönök - a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának sajtótájékoztatója. Magyarországon 32 börtönben, 11 ezer férőhelyen 18 ezer elítéltet tartanak fogva; a büntetés-végrehajtási intézetek feltöltöttsége 159 százalékos. E tényszámokat Bökönyi István vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ismertette kedden, Veszprémben, a helyi bv-intézet állománygyűlését követő sajtótájékoztatón. Közölte azt is, hogy az ország legzsúfoltabb börtöne a veszprémi, a feltöltöttség 300 százalékos, s a börtönőrök is itt dolgoznak a legegészségtelenebb körülmények között.

Túlzsúfoltak a magyar börtönök
Prizonizáció
http://pszichologia.blog.hu/2007/04/16/prizionizacio_alkalmazkodas_borto_psz ...

Amikor valaki börtönbe kerül, akkor a „túlélés”-hez szükséges számra, hogy megtanulja a börtön szabályait, és kövesse a börtönben kialakult normákat. Ezek a normák természetesen mások, mint amelyeket az addigi életében követett a személy. El kell fogadni azt a szerepet, hogy ő egy elítélt, és abban a szerepben kell viszonyulnia a többi elítélthez, és a börtönőrökhöz. El kell sajátítania a börtön nyelvét, a börtönszlenget. Az életének a rendje megváltozik, kiépül egy új napirend...

Prizonizáció
Aszódi Javítóintézet
http://www.aszod-afi.hu/

Az Aszódi Javítóintézet Honlapja - Javítóintézeti nevelés korszerű pedagógiai módszerekkel.

Aszódi Javítóintézet
Debreceni Javítóintézet
http://www.dji.hu/

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Debreceni Javítóintézete. A Javítóintézet 1972-ben épült és 1997-ben a jelenlegi rendeltetésnek megfelelően átalakított illetve felújított háromszintes épület, amely Debrecen kertvárosában a fõút mellett helyezkedik el.

Debreceni Javítóintézet
Rákospalotai Leánynevelő Intézet
http://www.leanynevelo.hu/

Üdvözöljük a Rákospalotai Leánynevelő Intézet portálján. Honlapunk segítségével bepillantást nyerhet intézetünk működéséről. Olvashat az intézet történetéről, jelenlegi helyzetünkről, rövid- és hosszú-távú terveinkről. Beszámolunk a nevelőmunkánk eredményeiről, szakmai tapasztalatainkról. Képet adunk az itt lakók és itt dolgozón mindennapi életéről: programokról, rendezvényekről.

Rákospalotai Leánynevelő Intézet
SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
http://web.axelero.hu/kis6okos/

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona - Zalaegerszeg, Posta u. 144.

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
BVDOSZ
http://www.bvdosz.hu/

A Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetségének honlapja.

BVDOSZ
Esztergomi Gyermekotthon
http://www.leanynevelo-esztergom.axelero.net/

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 40. Az intézmény 1952. óta működik, az ország egyik legszebb történelmi városában, Esztergomban. Az alapítás óta közvetlen minisztériumi intézmény. Jelenleg a Gyermekvédelmi szakellátás részeként országos hatáskörben minisztériumi speciális gyermekotthon. Feladata a súlyos beilleszkedési és magatartási zavarokkal küzdő nevelésbe vett 10-18 éves korú leányok korrekciós nevelése, oktatása, képzése.

Esztergomi Gyermekotthon
A bosszú börtönében
http://www.mozi-dvd.hu/cikk1360.html

Amerikai film 1989 - akció, krimi, thriller. Szereplők: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham. Rendező: John Flynn. Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek minimális biztonságú börtönéből váratlanul átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...

A bosszú börtönében
Prisontek Kft.
http://www.prisontek.com/

Ipari-elektronikai és szoftver fejlesztések lebonyolítása rövid határidővel kiemelkedő minőségben. Cégünk 2006 májusában kezdett dolgozni a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet biztonságtechnikai rendszerének fejlesztésén. A szigorú biztonsági követelményeknek megfelelően több ezer elektronikai berendezés került kifejlesztésre, legyártásra és telepítésre. Az intézményben a CCTV, tűzjelző és kábel televízió rendszer kivételével minden eszköz saját fejlesztésű és gyártású termék.

Prisontek Kft.
Szabadságvesztés büntetések
http://www.kislexikon.hu/szabadsagvesztes_buntetesek.html

Szabadságvesztés büntetések a személyes szabadságnak korlátolásában vagy elvonásában álló büntetések. A személyes szabadságot korlátoló Sz.-hez tartoznak a kitiltások (relegatio) különböző nemei, jelesül: a) a kiutasítás (l. Kitiltás), b) a belebbezés (l. o.), c) a deportáció (l. o.), d) a leginkább mellékbüntetésül, a fő büntetés kiállása után alkalmaztatni szokott rendőri felügyelet (l. o.), e) a feltételes szabadság (l. o.) is a szabadságnak abban foglalt korlátolásánál fogva a Sz. egyik nemének tekinthető; helyesebben mégis az nem szabadságvesztésbüntetés, hanem a szorosabb értelemben vett Sz.-nek egyik végrehajtási foka.

Szabadságvesztés büntetések
Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1toralja%C3%BAjhelyi_b%C3%B6rt%C3%B6nl%C3 ...

1944. március 22-én a 16 órai zárkanyitáskor a zárkákba belépő őröket lefegyverezték, majd a megszerzett kulcsokkal kiszabadították a társaikat. A börtön elfoglalása rövid időt vett igénybe, de a kitörés a riadoztatott magyar helyőrség, a rendőrség és a beérkező német erők fegyvertüzében összeomlott. Az épületből kijutottak többsége – a mai Partizán utca vonalán – a város feletti Magas-hegyen keresztül észak, észak-nyugati irányba menekült a német katonai egységek gránáttüze elől, másokat a közeli utcákban lőttek agyon.

Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
Ausztria
http://www.bmj.gv.at/

Museumstrasse 7, A-1016 Bécs, Austria - Szövetségi Igazságszolgáltatási minisztérium.

Ausztria
Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_Megyei_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3%A9 ...

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási szerv Veszprém megye székhelyén, Veszprémben.

Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Börtönregény (Get the Gringo)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6812.html

Börtönregény (Get the Gringo) amerikai film (2012) akció, dráma, Mel Gibson főszereplésével. Rövid tartalom: Egy rablást követő üldözésben Drivert (Mel Gibson) elfogja a mexikói rendőrség a határon és hamarosan egy kegyetlen világáról híres mexikói börtönben találja magát. A férfi egy 9 éves kisfiú (Kevin Hernandez) segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben.

Börtönregény (Get the Gringo)
Port.hu - A remény rabjai
http://www.port.hu/a_remeny_rabjai_the_shawshank_redemption/pls/fi/films.fil ...

A remény rabjai (The Shawshank Redemption) egy 1994-ben bemutatott - Stephen King azonos című kisregényéből adaptált - film. A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével a magyar származású Frank Darabont rendezte. 1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg...

Port.hu - A remény rabjai
Wikipédia: Alcatraz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

Az Alcatraz-sziget (vagy egyszerűen Alcatraz, a popkultúrában elterjedt neve szerint „a Szikla”) egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Először világítótorony, majd katonai erődítmény, később börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely. A nagyközönség számára leginkább az 1934 és 1963 közt a szigeten működött maximális biztonságú börtönről nevezetes, aminek falai közt töltötte büntetését két világháború közti időszak nagy gengsztereinek „színe-java”, mint Al Capone vagy George R. Kelly.

Wikipédia: Alcatraz
Port.hu - Szökés Alcatrazból
http://www.port.hu/szokes_alcatrazbol_escape_from_alcatraz/pls/fi/films.film ...

Escape from Alcatraz - amerikai filmdráma, 112 perc, 1979 Alcatraz a világ egyik legkeményebb és legbiztonságosabb börtöne volt. A San Francisco-i öbölben lévő szigetbörtönbe a legveszélyesebb rabokat zárták, Al Capone is itt raboskodott. 1960. január 18-án ide szállítják Frank Morris (Clint Eastwood) elítéltet, aki már több börtönből megszökött. A notórius szökevényt nem riasztja vissza, hogy innen még senkinek sem sikerült megszöknie. Alcatrazban is kivívja a többi rab tiszteletét, majd hozzálát, hogy kidolgozza a menekülési tervét. Az előkészületekbe két társát is bevonja. Aprólékos munkával addig mesterkedik, míg sikerül kijutniuk az erődítmény tetejére.

Port.hu - Szökés Alcatrazból
A szikla
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_szikla_(film)

A szikla (The Rock) egy 1996-os amerikai akciófilm, amit Michael Bay rendezett. A főszerepben Sir Sean Connery, Nicolas Cage és Ed Harris látható. Története szerint Hummel tábornok (Ed Harris) kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, túszul ejti a turistákat és vegyi támadással fenyegetőzik. John Masonnek (Sean Connery) és Stanley Goodspeednek (Nicolas Cage) kell megállítania őket.

A szikla
Port.hu - Félholt
http://www.port.hu/felholt_half_past_dead/pls/fi/films.film_page?i_film_id=5 ...

Half Past Dead - német-amerikai akciófilm, 2002. Főszereplő: Steven Seagal. Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele...

Port.hu - Félholt
AlcatrazHistory.com
http://www.alcatrazhistory.com/

AlcatrazHistory.com - Az Alcatraz története, múltja, képgalériák.

AlcatrazHistory.com
zsaru.hu
http://www.zsaru.hu/

Zsaru Rendőrségi Magazin Online. Bűnügyi hírek, baleset, körözés...

zsaru.hu
Szegedi Fegyház és Börtön
http://web.t-online.hu/bvszeged/

A Szegedi Fegyház és Börtön országos- és megyei büntetés-végrehajtási szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet.

Szegedi Fegyház és Börtön
Balassagyarmati Fegyház és Börtön
http://www.gyarmatbv.axelero.net/

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön honlapja. Balassagyarmat Madách út 2. 2660

Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Stohl Andrást könyve miatt beperlik
http://hvg.hu/itthon/20121020_Blikk_Stohl_Andras_ujra_bortonbe_kerulhet

A kiadó és a szerző mellett Stohl Andrást is büntetőper fenyegeti Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyve miatt...

Stohl Andrást könyve miatt beperlik
Lakatos-zárszerviz Budapest
http://www.ajtoablakracs.hu/

Lakatosipari munkák, biztonsági rácsok, ajtórácsok, ablakrácsok, tűzlétrák, kéményseprő létrák gyártása, zárszerelés. Non-Stop zárszerviz. Fő tevékenységi körünkön kívül vállaljuk mindennemű lakatosipari termék, például: kapu, kerítés, tetőkijáró, erkélykorlát, beltéri és kültéri korlátok, elő tetők gyártását, rozsdamentes bútorok, tárgyak javítását. Egyedi igényeivel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: 06305867113

Lakatos-zárszerviz Budapest
Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ci_Fegyh%C3%A1z_%C3%A9s_B%C3%B6rt%C3%B6n

A Váci Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézet a Pest megyei Vácon.

Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyarorsz%C3%A1gi_b%C3%BCntet%C ...

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
Európai börtönszervezetek
http://www.bvop.hu/?mid=75&lang=hu

Európai büntetés-végrehajtási szervezetek elérhetőségei.

Európai börtönszervezetek
Bűnügy
http://bunugy.wyw.hu/

[Adócsalás] [Biztonságtechnika] [Bűn és pszichológia] [Bűnmegelőzés] [Büntetőjog] [Bűnügyi szakértők, írásszakértők] [Bűnüldöző szervek] [Cikkek, érdekességek bűnügyekről] [Csempészet] [Emberölés] [Erőszak a családban] [Fiatalkori bűnözés] [Hamisítás] [Közlekedési bűncselekmények] [Lopás] [Maffia] [Média - Bűnügy] [Nyomozók a médiában] [Rablás] [Rendészeti és rendőrtiszti iskolák] [Rendőrség külföldön] [Szervezett bűnözés] [Trükkös csalók] [Ügyvédek] [Vagyonvédelem] [Zsarolás] [Zsebtolvajlás]

Bűnügy
A szökés (Prison Break)
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sz%C3%B6k%C3%A9s

A szökés (Prison Break) egy amerikai televíziós sorozat.A történet egy ártatlanul halálra ítélt férfi és a kiszabadításáért mindent elkövető testvére körül forog. A sorozat alkotója és egyik vezető producere Paul Scheuring. Az első évad nagy részét az illinois-i Joliet börtönben vették fel. 2002-es bezárása után a Joliet börtön A szökés Fox River Állami Fegyintézetének állandó díszletévé vált.

A szökés (Prison Break)
A szökés - Prison Break - DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4820.html

Michael Scofield (Wentworth Miller), a fiatal, tehetséges építészmérnök egész felsőtestét tetováltatja, majd besétál egy bankba, előkap egy fegyvert, és békésen várja, hogy a riadóztatott rendőrség néhány perccel később a földre teperje. Scofield nem őrült meg, de egy őrült tervet hajt végre: be akar jutni az ország egyik legszigorúbban őrzött börtönébe, ahol bátyja, Lincoln (Dominic Purcell) a halálsoron várja a kivégzést...

A szökés - Prison Break - DVD
Halálsoron - Tom Hanks
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4411.html

The Green Mile - amerikai film 1999. dráma, krimi, misztikus, thriller. A félelmetes történetek nagymestere, Stephen King írta a film alapjául szolgáló fordulatos történetet. Az 1930-as években Paul Edgecomb (Tom Hanks) cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Egész világfelfogása megrendül John Coffey (Michael Clarke Duncan) megérkeztével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház vendégeire. Coffey különös lényére, természetfeletti képességeire és beteges, durva őrtársaira. Ki is valójában az óriás halálraítélt és valóban bűnös-e?

Halálsoron - Tom Hanks
Börtönpalota
http://www.mozi-dvd.hu/cikk5814.html

Brokedown Palace - amerikai film 1999, dráma. Thaiföld a szabadság, a napsütötte tenger, az óriási bulik és könnyű kábítószerek hazája. A két barátnő (Claire Danes, Kate Beckinsale) csak egy boldog nyári vakációra vágyik: tengerre, mulatságra, fiúkra. Azután mégis minden egész másképp alakul. Váratlanul a pokol legmélyebb bugyrában találják magukat: egy thaiföldi börtön női szárnyában, ahol rabok, börtönőrök és bírók egyaránt gyűlölik a két jómódú amerikai lányt. Semmi nincs, ami utálatuknak határt szabna, a lányok kiszolgáltatottak, védtelenek és semmit sem értenek. Csupán egyvalakiben bízhatnak: egy pénzéhes és nemtörődöm amerikai csavargóban "Jenki Hank" (Bill Pullman), aki jogásznak mondja magát.

Börtönpalota
Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llampusztai_Orsz%C3%A1gos_B%C3%BCntet%C3% ...

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási intézet a Bács-Kiskun megyei Állampusztán. Költségvetési szerv, jogi személy. Alaptevékenysége a külön kijelölés által meghatározott körben: az előzetes letartóztatással, továbbá a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház, börtön és fogház fokozatú szabadságvesztésével összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása. Felügyeleti szerve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, szakfelügyeletet ellátó szerve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
Intézmények térképen
http://www.bvop.hu/?mid=4&lang=hu

Büntetés-végrehajtási Intézmények Magyarországon, térképen.

Intézmények térképen
Zodiákus gyilkos
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zodi%C3%A1kus_gyilkos

A zodiákus gyilkos (Zodiac Killer) vagy horoszkópos gyilkos néven ismert sorozatgyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában. Személyazonossága mindmáig ismeretlen. 1968. december és 1969. október között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. Négy férfit és három nőt (16 és 29 év között) támadott meg.

Zodiákus gyilkos
Börtönblog
http://bvpszichologiahirek.blogspot.com/

A blogon olvasható bejegyzések kutatáson, valamint hazai és nemzetközi szakirodalmon alapszanak, továbbá a saját véleményemet tükrözik. Mindez azt jelenti, hogy az itt olvasható bejegyzések, nem biztos, hogy egybehangzanak a Büntetés-végrehajtási Szervezet hivatalos álláspontjával. Meggyőződésem azonban, hogy a bloggal közvetett és közvetlen módon a büntetés-végrehajtást szolgálom. Fliegauf Gergely

Börtönblog
Carandiru - A lázadó börtön
http://www.mozi-dvd.hu/cikk691.html

brazil - argentin film 2003. Rettegett gyilkosok, drogosok, erőszaktevők és spiclik tucatjai kerültek rács mögé Brazília hírhedt börtönében, a Carandiruban. A közveszélyes foglyok sajátos törvények szerint élték embert próbáló mindennapjaikat. Soraikból került ki néhány kiváltságos fegyenc, akik a börtöntársadalom csúcsára emelkedve uralták az intézményt. 1992 októberében lázadás tört ki a zsúfolásig telt börtönben, melyet a kiérkező rendőrök 111 rab legyilkolásával toroltak meg. A film bemutatja azt az októberi napot, mely megdöbbentette az egész világot: a carandirui börtönlázadás napját.

Carandiru - A lázadó börtön
Bátki Pál Ügyvédi iroda - Büntetőjog
http://batki.info/index.php/ugyved/buntetojog-ugyved/

Az összes jogág közül a büntetőjog az, amelyben az eljárás alanyait a legsúlyosabb szankciók fenyegetik. A terhelteknek gyakran már a jogerős ítélet meghozatala előtt szabadságkorlátozó intézkedésekkel kell szembenézniük, vagyonuk egy része lefoglalásra, illetve zár alá kerülhet. A büntetőeljárási törvény egyes súlyos bűncselekmények gyanúja esetén, vagy más okból (pl.a terhelt előzetes letartóztatásban van) kötelezővé teszi, hogy a terhelnek (gyanúsítottnak vagy vádlottnak) védőügyvédje legyen. A védelem joga azonban minden terheltet megillet, akkor is ha ügyében a védelem nem kötelező...

Bátki Pál Ügyvédi iroda - Büntetőjog
Túlzsúfoltak a magyar börtönök
http://www.jogiforum.hu/hirek/7588

Túlzsúfoltak a magyar börtönök - a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának sajtótájékoztatója. Magyarországon 32 börtönben, 11 ezer férőhelyen 18 ezer elítéltet tartanak fogva; a büntetés-végrehajtási intézetek feltöltöttsége 159 százalékos. E tényszámokat Bökönyi István vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ismertette kedden, Veszprémben, a helyi bv-intézet állománygyűlését követő sajtótájékoztatón. Közölte azt is, hogy az ország legzsúfoltabb börtöne a veszprémi, a feltöltöttség 300 százalékos, s a börtönőrök is itt dolgoznak a legegészségtelenebb körülmények között.

Túlzsúfoltak a magyar börtönök
Prizonizáció
http://pszichologia.blog.hu/2007/04/16/prizionizacio_alkalmazkodas_borto_psz ...

Amikor valaki börtönbe kerül, akkor a „túlélés”-hez szükséges számra, hogy megtanulja a börtön szabályait, és kövesse a börtönben kialakult normákat. Ezek a normák természetesen mások, mint amelyeket az addigi életében követett a személy. El kell fogadni azt a szerepet, hogy ő egy elítélt, és abban a szerepben kell viszonyulnia a többi elítélthez, és a börtönőrökhöz. El kell sajátítania a börtön nyelvét, a börtönszlenget. Az életének a rendje megváltozik, kiépül egy új napirend...

Prizonizáció
Aszódi Javítóintézet
http://www.aszod-afi.hu/

Az Aszódi Javítóintézet Honlapja - Javítóintézeti nevelés korszerű pedagógiai módszerekkel.

Aszódi Javítóintézet
Debreceni Javítóintézet
http://www.dji.hu/

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Debreceni Javítóintézete. A Javítóintézet 1972-ben épült és 1997-ben a jelenlegi rendeltetésnek megfelelően átalakított illetve felújított háromszintes épület, amely Debrecen kertvárosában a fõút mellett helyezkedik el.

Debreceni Javítóintézet
Rákospalotai Leánynevelő Intézet
http://www.leanynevelo.hu/

Üdvözöljük a Rákospalotai Leánynevelő Intézet portálján. Honlapunk segítségével bepillantást nyerhet intézetünk működéséről. Olvashat az intézet történetéről, jelenlegi helyzetünkről, rövid- és hosszú-távú terveinkről. Beszámolunk a nevelőmunkánk eredményeiről, szakmai tapasztalatainkról. Képet adunk az itt lakók és itt dolgozón mindennapi életéről: programokról, rendezvényekről.

Rákospalotai Leánynevelő Intézet
SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
http://web.axelero.hu/kis6okos/

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona - Zalaegerszeg, Posta u. 144.

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
BVDOSZ
http://www.bvdosz.hu/

A Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetségének honlapja.

BVDOSZ
Esztergomi Gyermekotthon
http://www.leanynevelo-esztergom.axelero.net/

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 40. Az intézmény 1952. óta működik, az ország egyik legszebb történelmi városában, Esztergomban. Az alapítás óta közvetlen minisztériumi intézmény. Jelenleg a Gyermekvédelmi szakellátás részeként országos hatáskörben minisztériumi speciális gyermekotthon. Feladata a súlyos beilleszkedési és magatartási zavarokkal küzdő nevelésbe vett 10-18 éves korú leányok korrekciós nevelése, oktatása, képzése.

Esztergomi Gyermekotthon
A bosszú börtönében
http://www.mozi-dvd.hu/cikk1360.html

Amerikai film 1989 - akció, krimi, thriller. Szereplők: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham. Rendező: John Flynn. Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek minimális biztonságú börtönéből váratlanul átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...

A bosszú börtönében
Prisontek Kft.
http://www.prisontek.com/

Ipari-elektronikai és szoftver fejlesztések lebonyolítása rövid határidővel kiemelkedő minőségben. Cégünk 2006 májusában kezdett dolgozni a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet biztonságtechnikai rendszerének fejlesztésén. A szigorú biztonsági követelményeknek megfelelően több ezer elektronikai berendezés került kifejlesztésre, legyártásra és telepítésre. Az intézményben a CCTV, tűzjelző és kábel televízió rendszer kivételével minden eszköz saját fejlesztésű és gyártású termék.

Prisontek Kft.
Szabadságvesztés büntetések
http://www.kislexikon.hu/szabadsagvesztes_buntetesek.html

Szabadságvesztés büntetések a személyes szabadságnak korlátolásában vagy elvonásában álló büntetések. A személyes szabadságot korlátoló Sz.-hez tartoznak a kitiltások (relegatio) különböző nemei, jelesül: a) a kiutasítás (l. Kitiltás), b) a belebbezés (l. o.), c) a deportáció (l. o.), d) a leginkább mellékbüntetésül, a fő büntetés kiállása után alkalmaztatni szokott rendőri felügyelet (l. o.), e) a feltételes szabadság (l. o.) is a szabadságnak abban foglalt korlátolásánál fogva a Sz. egyik nemének tekinthető; helyesebben mégis az nem szabadságvesztésbüntetés, hanem a szorosabb értelemben vett Sz.-nek egyik végrehajtási foka.

Szabadságvesztés büntetések
Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1toralja%C3%BAjhelyi_b%C3%B6rt%C3%B6nl%C3 ...

1944. március 22-én a 16 órai zárkanyitáskor a zárkákba belépő őröket lefegyverezték, majd a megszerzett kulcsokkal kiszabadították a társaikat. A börtön elfoglalása rövid időt vett igénybe, de a kitörés a riadoztatott magyar helyőrség, a rendőrség és a beérkező német erők fegyvertüzében összeomlott. Az épületből kijutottak többsége – a mai Partizán utca vonalán – a város feletti Magas-hegyen keresztül észak, észak-nyugati irányba menekült a német katonai egységek gránáttüze elől, másokat a közeli utcákban lőttek agyon.

Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
Ausztria
http://www.bmj.gv.at/

Museumstrasse 7, A-1016 Bécs, Austria - Szövetségi Igazságszolgáltatási minisztérium.

Ausztria
Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_Megyei_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3%A9 ...

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási szerv Veszprém megye székhelyén, Veszprémben.

Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Börtönregény (Get the Gringo)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6812.html

Börtönregény (Get the Gringo) amerikai film (2012) akció, dráma, Mel Gibson főszereplésével. Rövid tartalom: Egy rablást követő üldözésben Drivert (Mel Gibson) elfogja a mexikói rendőrség a határon és hamarosan egy kegyetlen világáról híres mexikói börtönben találja magát. A férfi egy 9 éves kisfiú (Kevin Hernandez) segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben.

Börtönregény (Get the Gringo)
Port.hu - A remény rabjai
http://www.port.hu/a_remeny_rabjai_the_shawshank_redemption/pls/fi/films.fil ...

A remény rabjai (The Shawshank Redemption) egy 1994-ben bemutatott - Stephen King azonos című kisregényéből adaptált - film. A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével a magyar származású Frank Darabont rendezte. 1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg...

Port.hu - A remény rabjai
Wikipédia: Alcatraz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

Az Alcatraz-sziget (vagy egyszerűen Alcatraz, a popkultúrában elterjedt neve szerint „a Szikla”) egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Először világítótorony, majd katonai erődítmény, később börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely. A nagyközönség számára leginkább az 1934 és 1963 közt a szigeten működött maximális biztonságú börtönről nevezetes, aminek falai közt töltötte büntetését két világháború közti időszak nagy gengsztereinek „színe-java”, mint Al Capone vagy George R. Kelly.

Wikipédia: Alcatraz
Port.hu - Szökés Alcatrazból
http://www.port.hu/szokes_alcatrazbol_escape_from_alcatraz/pls/fi/films.film ...

Escape from Alcatraz - amerikai filmdráma, 112 perc, 1979 Alcatraz a világ egyik legkeményebb és legbiztonságosabb börtöne volt. A San Francisco-i öbölben lévő szigetbörtönbe a legveszélyesebb rabokat zárták, Al Capone is itt raboskodott. 1960. január 18-án ide szállítják Frank Morris (Clint Eastwood) elítéltet, aki már több börtönből megszökött. A notórius szökevényt nem riasztja vissza, hogy innen még senkinek sem sikerült megszöknie. Alcatrazban is kivívja a többi rab tiszteletét, majd hozzálát, hogy kidolgozza a menekülési tervét. Az előkészületekbe két társát is bevonja. Aprólékos munkával addig mesterkedik, míg sikerül kijutniuk az erődítmény tetejére.

Port.hu - Szökés Alcatrazból
A szikla
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_szikla_(film)

A szikla (The Rock) egy 1996-os amerikai akciófilm, amit Michael Bay rendezett. A főszerepben Sir Sean Connery, Nicolas Cage és Ed Harris látható. Története szerint Hummel tábornok (Ed Harris) kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, túszul ejti a turistákat és vegyi támadással fenyegetőzik. John Masonnek (Sean Connery) és Stanley Goodspeednek (Nicolas Cage) kell megállítania őket.

A szikla
Port.hu - Félholt
http://www.port.hu/felholt_half_past_dead/pls/fi/films.film_page?i_film_id=5 ...

Half Past Dead - német-amerikai akciófilm, 2002. Főszereplő: Steven Seagal. Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele...

Port.hu - Félholt
AlcatrazHistory.com
http://www.alcatrazhistory.com/

AlcatrazHistory.com - Az Alcatraz története, múltja, képgalériák.

AlcatrazHistory.com
zsaru.hu
http://www.zsaru.hu/

Zsaru Rendőrségi Magazin Online. Bűnügyi hírek, baleset, körözés...

zsaru.hu
Szegedi Fegyház és Börtön
http://web.t-online.hu/bvszeged/

A Szegedi Fegyház és Börtön országos- és megyei büntetés-végrehajtási szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet.

Szegedi Fegyház és Börtön
Balassagyarmati Fegyház és Börtön
http://www.gyarmatbv.axelero.net/

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön honlapja. Balassagyarmat Madách út 2. 2660

Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Stohl Andrást könyve miatt beperlik
http://hvg.hu/itthon/20121020_Blikk_Stohl_Andras_ujra_bortonbe_kerulhet

A kiadó és a szerző mellett Stohl Andrást is büntetőper fenyegeti Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyve miatt...

Stohl Andrást könyve miatt beperlik
Lakatos-zárszerviz Budapest
http://www.ajtoablakracs.hu/

Lakatosipari munkák, biztonsági rácsok, ajtórácsok, ablakrácsok, tűzlétrák, kéményseprő létrák gyártása, zárszerelés. Non-Stop zárszerviz. Fő tevékenységi körünkön kívül vállaljuk mindennemű lakatosipari termék, például: kapu, kerítés, tetőkijáró, erkélykorlát, beltéri és kültéri korlátok, elő tetők gyártását, rozsdamentes bútorok, tárgyak javítását. Egyedi igényeivel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: 06305867113

Lakatos-zárszerviz Budapest
Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ci_Fegyh%C3%A1z_%C3%A9s_B%C3%B6rt%C3%B6n

A Váci Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézet a Pest megyei Vácon.

Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyarorsz%C3%A1gi_b%C3%BCntet%C ...

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
Európai börtönszervezetek
http://www.bvop.hu/?mid=75&lang=hu

Európai büntetés-végrehajtási szervezetek elérhetőségei.

Európai börtönszervezetek
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806