Top 40 legújabb link > Börtön - wyw.hu

Szponzorált linkek
Magánnyomozó Budapest
https://security-expert.hu/hu/szolgaltatasok/magannyomozas

Követelésbehajtás, adósság kezelés, vagyonvédelmi és személyvédelmi szolgáltatások teljes körűen, kedvező árakkal, a Security-Expert felkészült, rutinos, megbízható csapatával. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen árajánlatot: testőr, party guard, rendezvénybiztosítás szolgáltatások jó áron.

Magánnyomozó Budapest
Büntetőjogi ügyvéd, munkajogász
https://www.drkatonacsaba.hu/buntetojog/2021/07/18/legjobb-buntetojogi-ugyve ...

Dr. Katona Csaba büntetőjogi ügyvéd, munkajogász vagyok. Ügyvédjelöltként egy neves budapesti ügyvédi irodában tevékenykedtem. Itt megismerkedtem a jog szinte minden jelentősebb területével. Azonban már az egyetemi éveim alatt egyértelművé vált számomra, hogy elsősorban a büntetőjog, illetve a munkajog az, amire szakosodni kívánok. A szakmában eltöltött közel 10 év megerősített a specializálódással kapcsolatos elhatározásomban, a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy Ügyfeleimet kizárólag abban az esetben tudom professzionális szinten képviselni, ha meghatározott jogterületekkel foglalkozom.

Büntetőjogi ügyvéd, munkajogász
Börtönrádió
http://www.adjhangot.org/bemutatkozas/

Az Adj Hangot egy börtönrádió projekt, ahol az elítéltek megtanulhatnak csapatban dolgozni, és szerkeszthetik a saját benti adásukat. A rádió segítségével megismerhetik egymás történetét. A Váci Fegyház és Börtön csinálja ez első börtönrádiót Közép-Európában. A rádió 2014-ben indult, ekkor 12 fogvatartottat választottak ki a jelentkezők közül, akik rádiózhatnak bent töltött szabadidejükben. Támogasd Te is az Adj Hangot Egyesületet.

Börtönrádió
dr. Vidákovics büntetőjogász
http://www.vidakovics.hu/

Bűncselekmény elkövetésével vádolják? Határozott Büntetőjogi Védelem, megbízható, tapasztalt ügyvéd, Budapesten, az V. kerületben. Végigkíséri ügyfeleit az ügy minden szakaszán, egyszer sem hagyja őket magukra. Az ügyfelek folyamatos tájékoztatást kapnak e-mailben, minden apróbb részletről.

dr. Vidákovics büntetőjogász
Szabadítsd ki Hectort
http://www.funnygames.hu/jatek/boertoencella.html

www.funnygames.hu Börtöncella játék: Hectort ártatlanul elítélték, a halálsorra került. Bizonyítsd be ártatlanságát, mielőtt túl késő lenne. Találd meg a bizonyítékokat a cellájában, melyekkel felmentheted!

Szabadítsd ki Hectort
Szupercella (Escape Plan)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk7173.html

Mozi-DVD.hu filmajánló: Mikael Hafström svéd rendező izgalmas akció, thrillerje, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger főszereplésével. Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy börtönökre szakosodott, biztonsági rendszerekkel foglalkozó mérnök, aki egy tévedés miatt, a saját maga által tervezett börtönbe kerül. Rájön, hogy valaki csúnyán átverte, hogy örökre eltüntesse...Olyan kemény elítéltek között találja magát, akik már senkinek se kellenek. Ilyen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) is, akit sikerül meggyőznie, hogy segítsen lehetetlennek tűnő szökése kivitelezésében, és kideríthesse kik és miért akarják örökre kiiktatni.

Szupercella (Escape Plan)
Vádemelés Zalatnay Sarolta ellen
http://www.origo.hu/itthon/20130125-vadat-emeltek-zalatnay-sarolta-ellen.html

Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádat emeltek Zalatnay Sarolta ellen. A Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetőjétől közel kétmillió forintot csalt ki, melyet a mai napig nem fizetett vissza. Ha bűnösnek találják, visszaesőként a korábban elengedett büntetését is le kell ülnie...

Vádemelés Zalatnay Sarolta ellen
Bekasztlizva külföldön
http://natgeotv.com/hu/bekasztlizva-kulfoldon

Bekasztlizva külföldön a National Geographic Channel új, népszerű sorozata, melyekből megtudhatjuk, hogy milyen érzés külföldön fogságba esni. Börtönbe vagy emberrablók kezébe kerülni egy távoli, idegen országban minden utazó legrosszabb rémálma. Egzotikus országokban elrabolt vagy bebörtönzött emberek számolnak be a velük megesett jogtalanságokról és erőszakról, testi-lelki kínzásokról.

Bekasztlizva külföldön
Lakatos-zárszerviz Budapest
http://www.ajtoablakracs.hu/

Lakatosipari munkák, biztonsági rácsok, ajtórácsok, ablakrácsok, tűzlétrák, kéményseprő létrák gyártása, zárszerelés. Non-Stop zárszerviz. Fő tevékenységi körünkön kívül vállaljuk mindennemű lakatosipari termék, például: kapu, kerítés, tetőkijáró, erkélykorlát, beltéri és kültéri korlátok, elő tetők gyártását, rozsdamentes bútorok, tárgyak javítását. Egyedi igényeivel kapcsolatban kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefon: 06305867113

Lakatos-zárszerviz Budapest
Stohl Andrást könyve miatt beperlik
http://hvg.hu/itthon/20121020_Blikk_Stohl_Andras_ujra_bortonbe_kerulhet

A kiadó és a szerző mellett Stohl Andrást is büntetőper fenyegeti Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyve miatt...

Stohl Andrást könyve miatt beperlik
Magyar börtönpokol
http://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/magyar-bortonpokol-150-nap-a- ...

lira.hu - Szalai Vivien: Magyar börtönpokol - 150 nap a rácsok mögött - a rideg valóság, amit Stohl András látott...

Magyar börtönpokol
Biztonságirácsok, védőrácsok -és ajtók
http://www.royalmetal.hu/

www.royalmetal.hu - Biztonsági rácsok, védőrácsok és védőajtók, valamint acél termékek és egyéb lakatos szerkezetek a Royal-Metal Kft-től.

Biztonságirácsok, védőrácsok -és ajtók
Enyhébb büntetést kapnak a Cozma-gyilkosság vádlottjai
http://www.origo.hu/itthon/20120427-jogeros-iteletet-hirdetett-a-gyori-itelo ...

Nem kap életfogytiglani büntetést az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándor és Németh Győző a Marian Cozma-gyilkosságban a jogerős ítélet szerint. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván büntetését 20 évről 8 évre csökkentette a bíróság.

Enyhébb büntetést kapnak a Cozma-gyilkosság vádlottjai
Mark Chapman - Lennon gyilkosa
http://www.ittvanminden.hu/chapman/chapman.html

Mark Chapman több mint 20 éve tölti börtönbüntetését a New York állambeli Atticában. John Lennont, a Beatles dalszerző-énekes-gitárosát 1980 december 8-án New York-i lakása előtt lőtte le Chapman, nem sokkal azután, hogy Lennon dedikálta neki egyik lemezét.

Mark Chapman - Lennon gyilkosa
Lakat alatt - Híres börtönök
http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=36837

Alcatraz - a világ leghíresebb börtöne, Sing Sing, San Pedro börtön, Kreszt-i börtön - a világ legzsúfoltabbja, ADX - a világ legbiztonságosabb börtöne, Attica-i börtön: Chapman lakhelye...

Lakat alatt - Híres börtönök
Charles Manson
http://hu.wikipedia.org/wiki/Charles_Manson

Charles Milles Manson, ismertebb nevén Charles Manson (Cincinnati, Ohio, 1934. november 12.), amerikai bűnöző.

Charles Manson
Zodiákus gyilkos
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zodi%C3%A1kus_gyilkos

A zodiákus gyilkos (Zodiac Killer) vagy horoszkópos gyilkos néven ismert sorozatgyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában. Személyazonossága mindmáig ismeretlen. 1968. december és 1969. október között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. Négy férfit és három nőt (16 és 29 év között) támadott meg.

Zodiákus gyilkos
Al Capone az Alcatraz-ban
http://hu.wikipedia.org/wiki/Al_Capone

Alphonse "Al" Gabby May Capone (a Sebhelyes), (USA, New York, Brooklyn, 1899. január 17. – Florida, 1947. január 25.) gengszter. Nevét a "chicagói gengszter" kifejezés szinonimájaként ismerik az egész világon, s egyben a történelem leghíresebb bűnözője. Capone az 1920-as évek végén az FBI tíz legkeresettebb bűnözőjének (Most Wanted) listájára került. Az atlantai szövetségi börtönben kezdte büntetésének letöltését, de 1934-ben (biztonsági okokból) átszállították az Alcatrazba.

Al Capone az Alcatraz-ban
Stohl András
http://hu.wikipedia.org/wiki/Stohl_Andr%C3%A1s

Stohl András Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós műsorvezető. 2010 májusában előállították, miután hajnalban Budapest és Fót között balesetet okozott. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje volt. 2011 Szeptember 6-án súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítélték el jogerősen 10 hónap letöltendő börtönre. Büntetését 2011. október 5-től 2012. március 5-ig töltötte és öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult.

Stohl András
Damu Roland megy a börtönbe
http://www.origo.hu/teve/20120419-damu-rolandnak-meg-kellett-kezdenie-borton ...

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Damu Rolanddal szemben jogerősen kiszabott négy év hat hónap szabadságvesztés azonnali megkezdését, megállapítva, hogy a kórházi kezelés indoka valótlan.

Damu Roland megy a börtönbe
Tizenkét év után szabadult a Whiskys rabló
http://www.origo.hu/itthon/20120130-szabadul-a-viszkis-ambrus-attila-a-soroz ...

Tizenkét év után, kedden szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből Ambrus Attila, a kilencvenes évek legismertebb sorozatrablója, aki harminc pénzintézetet rámolt ki hat év alatt, miközben többször is bohócot csinált a rendőrségből.

Tizenkét év után szabadult a Whiskys rabló
Ambrus Attila (whiskys rabló)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ambrus_Attila

Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6. – ) a "whiskys rabló" néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal, és álruhában rabolt. Közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat.

Ambrus Attila (whiskys rabló)
Váci Fegyház és Börtön
http://invitelweb.hu/bvvac/index.html

A Váci Fegyház és Börtön országos jellegű végrehajtó intézet. Az intézet alapterülete közel 29 000 m2, beépítettsége közel 60 %-os. Az intézet alapfeladataként biztosítja a jogerősen elítélt felnőttkorú férfiak szabadságvesztés-büntetése végrehajtását fegyház és börtön fokozatban, valamint az illetékességi területéhez tartozó három városi bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás foganatosítását. A fegyház a börtönnél szigorúbb végrehajtási mód. Váci Fegyház és Börtön, 2600 Vác, Köztársaság út 62-64.

Váci Fegyház és Börtön
Börtönregény (Get the Gringo)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6812.html

Börtönregény (Get the Gringo) amerikai film (2012) akció, dráma, Mel Gibson főszereplésével. Rövid tartalom: Egy rablást követő üldözésben Drivert (Mel Gibson) elfogja a mexikói rendőrség a határon és hamarosan egy kegyetlen világáról híres mexikói börtönben találja magát. A férfi egy 9 éves kisfiú (Kevin Hernandez) segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben.

Börtönregény (Get the Gringo)
Dr. Hermann Ivett Annamária - Büntető ügyek
http://hermannet.hu

A büntető eljárásban csak ügyvéd képviselheti a terheltet, más néven gyanúsítottat, vádlottat. A védő legfőbb feladata – nevéből is kitűnően – a terhelt segítése, jogi tanácsokkal való ellátása, ha pedig fogva van, a vele való kapcsolat tartása. A terhelt az, akivel szemben büntetőeljárást folytatnak. A terhelt a nyomozás során gyanúsított, a bírósági eljárásban vádlott, a büntetés jogerős kiszabása, illetve a megrovás, próbára bocsátás vagy javítóintézeti nevelés jogerős alkalmazása után elítélt.

Dr. Hermann Ivett Annamária - Büntető ügyek
Könyv a régi börtönökről
http://www.konyv-konyvek.hu/regi_idok_tomlocei_buntetesek_bortonok_bakok

A könyv szerzője, Mezey Barna bemutatja a különböző büntető eszközök történetét, fajtáit: a ha­lál­bün­te­tés, a testi ­fe­nyí­tés és cson­kí­tás, a meg­szé­gye­ní­tés, a va­gyon­bün­te­tés és a szabadság ­fosztás. Megismerhetjük a középkorban vagy az abszolutizmus korában alkalmazott módszereket.

Könyv a régi börtönökről
Bot & Vilceanu ügyvédi iroda - büntetőjog
http://www.romanugyved.hu

Bot & Vilceanu Ügyvédi Iroda közel 30 éves szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik. Ügyvédi irodánk Romániában, Nagyváradon található.

Bot & Vilceanu ügyvédi iroda - büntetőjog
A büntetés, annak célja, jogalapja
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/86

Dr. Szabó Péter - Jelen dolgozat témájaként a büntetés elemzését választottam, mivel talán ez a kérdés tarthat a legnagyobb érdeklõdésre számot a társadalomban. Számtalanszor folytatnak vitát politikusok a büntetések szigorításáról, a halálbüntetés visszaállításáról. Baráti társaságokban éles vitákat hallottam arról, hogy érdemes-e, szükséges-e a halálbüntetést visszaállítani. Napjainkban a sajtóorgánumok minden jelentõsebb bûnesetrõl beszámolnak, mivel azok érdeklik a társadalmat. A rendszerváltás után a társadalom értékítélete felbomlott és az emberek hiába kerestek kapaszkodót a jogban, az nem volt azonos saját erkölcsi meggyõzõdésükkel.

A büntetés, annak célja, jogalapja
Halálsor, Texas
http://szelidolajfa.blog.hu/2008/06/19/halalsor

A Texasi Igazságügyi Hatóság (Texas Department of Criminal Justice) egy ideig a webszájtján is pontosan könyvelte a halálra ítéltek utolsó étkezésének menüjét - azt, amit kivégzésük előtt kértek. Aztán - részben talán épp a neten keringő halálbüntetés-ellenes kisfilmek miatt, melyek sokat merítettek e menüleírásokból - levették a weboldalról az ételek felsorolását. De a beszkennelt iratok a rabok fényképével, a bűntett leírása, az ítélet, sok személyes adat, köztük a rassz és az életkor mind megtalálható a hatóság szájtján. Miként a halálraítéltek utolsó szavai is...

Halálsor, Texas
Szabadságvesztés büntetések
http://www.kislexikon.hu/szabadsagvesztes_buntetesek.html

Szabadságvesztés büntetések a személyes szabadságnak korlátolásában vagy elvonásában álló büntetések. A személyes szabadságot korlátoló Sz.-hez tartoznak a kitiltások (relegatio) különböző nemei, jelesül: a) a kiutasítás (l. Kitiltás), b) a belebbezés (l. o.), c) a deportáció (l. o.), d) a leginkább mellékbüntetésül, a fő büntetés kiállása után alkalmaztatni szokott rendőri felügyelet (l. o.), e) a feltételes szabadság (l. o.) is a szabadságnak abban foglalt korlátolásánál fogva a Sz. egyik nemének tekinthető; helyesebben mégis az nem szabadságvesztésbüntetés, hanem a szorosabb értelemben vett Sz.-nek egyik végrehajtási foka.

Szabadságvesztés büntetések
Halálbüntetés vs. szabadságvesztés
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/176

Dr. Tóth J. Zoltán: Halálbüntetés vs. szabadságvesztés - gazdasági szempontból. A halálbüntetés kérdése kapcsán a mai napig sok vita folyik arról, hogy szükség van-e a halálbüntetésre, van-e elrettentõ hatása, mennyiben szolgálja a büntetés célját, és így tovább, avagy elégséges-e helyette a szabadságvesztés. A halálbüntetés/sza­badságvesztés dilemmáját sok szempontból lehet vizsgálni, mégpedig sok államban (köztük például az USA-ban és Japánban) egyáltalán nem pusztán elméleti, hanem nagyon is gyakorlati jelleggel.

Halálbüntetés vs. szabadságvesztés
SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
http://web.axelero.hu/kis6okos/

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona - Zalaegerszeg, Posta u. 144.

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
Esztergomi Gyermekotthon
http://www.leanynevelo-esztergom.axelero.net/

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 40. Az intézmény 1952. óta működik, az ország egyik legszebb történelmi városában, Esztergomban. Az alapítás óta közvetlen minisztériumi intézmény. Jelenleg a Gyermekvédelmi szakellátás részeként országos hatáskörben minisztériumi speciális gyermekotthon. Feladata a súlyos beilleszkedési és magatartási zavarokkal küzdő nevelésbe vett 10-18 éves korú leányok korrekciós nevelése, oktatása, képzése.

Esztergomi Gyermekotthon
police.hu
http://www.police.hu/

police.hu - Hírek, sajtó, közérdekű információk, jogszabályok, nyomtatványok...

police.hu
Javítóintézet: Tanulás a rácsok mögött
http://oktatas.origo.hu/20080717/diakelet_a_racsokon_belul

Évente két-háromszáz fiatalkorú bűnelkövető kerül javítóintézetbe Magyarországon. A fiatalok büntetésük letöltése közben tanulhatnak, szakmát szerezhetnek, dolgozhatnak - a neheze szabadulás után vár rájuk. A társadalomba visszailleszkedni ugyanis még mindig nagyon nehéz - sokakat nem vár kint sem lakás, sem család.

Javítóintézet: Tanulás a rácsok mögött
Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fiatalkor%C3%BAak_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3%A9gre ...

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl) büntetés-végrehajtási intézet a Pest megyei Tökölön. Költségvetési szerv, jogi személy.

Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl)
Rákospalotai Leánynevelő Intézet
http://www.leanynevelo.hu/

Üdvözöljük a Rákospalotai Leánynevelő Intézet portálján. Honlapunk segítségével bepillantást nyerhet intézetünk működéséről. Olvashat az intézet történetéről, jelenlegi helyzetünkről, rövid- és hosszú-távú terveinkről. Beszámolunk a nevelőmunkánk eredményeiről, szakmai tapasztalatainkról. Képet adunk az itt lakók és itt dolgozón mindennapi életéről: programokról, rendezvényekről.

Rákospalotai Leánynevelő Intézet
Budapesti Javítóintézet
http://www.bpjavito.hu/

A Budapesti Javítóintézet honlapja. 1032 Budapest, Szőlő utca 60. A SZMM Budapesti Javítóintézet alaptevékenysége, az Alapító Okirat szerint a bíróságok által előzetes letartóztatásba helyezett fiatalkorú fiúk (14-19 éves korig) fogadása, őrzése, nevelése, személyiség fejlesztése. Férőhelyek száma 100.

Budapesti Javítóintézet
Debreceni Javítóintézet
http://www.dji.hu/

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Debreceni Javítóintézete. A Javítóintézet 1972-ben épült és 1997-ben a jelenlegi rendeltetésnek megfelelően átalakított illetve felújított háromszintes épület, amely Debrecen kertvárosában a fõút mellett helyezkedik el.

Debreceni Javítóintézet
Aszódi Javítóintézet
http://www.aszod-afi.hu/

Az Aszódi Javítóintézet Honlapja - Javítóintézeti nevelés korszerű pedagógiai módszerekkel.

Aszódi Javítóintézet
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806