Top 40 legnépszerűbb link > Börtön - wyw.hu

Szponzorált linkek
BVOP
http://www.bvop.hu/

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának hivatalos honlapja. A magyar büntetés- végrehajtás legfontosabb célja ma is az, amit a magyar történelem kiemelkedő alakja, Deák Ferenc igazságügy- miniszterként még 1848-ban meghatározott, s ez a fogvatartottak biztonságos őrzése, az emberséges bánásmód és az, hogy szabadulásukat követően lehetőség szerint módjuk legyen beilleszkedni a társadalomba.

BVOP
Pillangó
http://www.mozi-dvd.hu/cikk842.html

Pillangó/Papillon - amerikai, francia film 1973. Henri Charriére önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a dél-amerikai Francia Guianához tartozó Ördög-szigetekről. Franklin J. Schaffner rendezésében, Steve McQueen és Dustin Hoffman főszereplésével.

Pillangó
Intézmények térképen
http://www.bvop.hu/?mid=4&lang=hu

Büntetés-végrehajtási Intézmények Magyarországon, térképen.

Intézmények térképen
Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyarorsz%C3%A1gi_b%C3%BCntet%C ...

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek
Budapesti Javítóintézet
http://www.bpjavito.hu/

A Budapesti Javítóintézet honlapja. 1032 Budapest, Szőlő utca 60. A SZMM Budapesti Javítóintézet alaptevékenysége, az Alapító Okirat szerint a bíróságok által előzetes letartóztatásba helyezett fiatalkorú fiúk (14-19 éves korig) fogadása, őrzése, nevelése, személyiség fejlesztése. Férőhelyek száma 100.

Budapesti Javítóintézet
Esztergomi Gyermekotthon
http://www.leanynevelo-esztergom.axelero.net/

2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u. 40. Az intézmény 1952. óta működik, az ország egyik legszebb történelmi városában, Esztergomban. Az alapítás óta közvetlen minisztériumi intézmény. Jelenleg a Gyermekvédelmi szakellátás részeként országos hatáskörben minisztériumi speciális gyermekotthon. Feladata a súlyos beilleszkedési és magatartási zavarokkal küzdő nevelésbe vett 10-18 éves korú leányok korrekciós nevelése, oktatása, képzése.

Esztergomi Gyermekotthon
Rákospalotai Leánynevelő Intézet
http://www.leanynevelo.hu/

Üdvözöljük a Rákospalotai Leánynevelő Intézet portálján. Honlapunk segítségével bepillantást nyerhet intézetünk működéséről. Olvashat az intézet történetéről, jelenlegi helyzetünkről, rövid- és hosszú-távú terveinkről. Beszámolunk a nevelőmunkánk eredményeiről, szakmai tapasztalatainkról. Képet adunk az itt lakók és itt dolgozón mindennapi életéről: programokról, rendezvényekről.

Rákospalotai Leánynevelő Intézet
Aszódi Javítóintézet
http://www.aszod-afi.hu/

Az Aszódi Javítóintézet Honlapja - Javítóintézeti nevelés korszerű pedagógiai módszerekkel.

Aszódi Javítóintézet
Debreceni Javítóintézet
http://www.dji.hu/

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Debreceni Javítóintézete. A Javítóintézet 1972-ben épült és 1997-ben a jelenlegi rendeltetésnek megfelelően átalakított illetve felújított háromszintes épület, amely Debrecen kertvárosában a fõút mellett helyezkedik el.

Debreceni Javítóintézet
SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
http://web.axelero.hu/kis6okos/

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona - Zalaegerszeg, Posta u. 144.

SZMM - Zalaegerszegi Gyermekotthona
Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llampusztai_Orsz%C3%A1gos_B%C3%BCntet%C3% ...

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási intézet a Bács-Kiskun megyei Állampusztán. Költségvetési szerv, jogi személy. Alaptevékenysége a külön kijelölés által meghatározott körben: az előzetes letartóztatással, továbbá a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház, börtön és fogház fokozatú szabadságvesztésével összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása. Felügyeleti szerve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, szakfelügyeletet ellátó szerve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet
Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1ci_Fegyh%C3%A1z_%C3%A9s_B%C3%B6rt%C3%B6n

A Váci Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézet a Pest megyei Vácon.

Wikipédia: Váci Fegyház és Börtön
Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fiatalkor%C3%BAak_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3%A9gre ...

A Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl) büntetés-végrehajtási intézet a Pest megyei Tökölön. Költségvetési szerv, jogi személy.

Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete (Tököl)
Börtönszleng magyarul
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=104&alrovat=131&cikkid=9968

Tudod, mi a falcolás? És azt, hogy ki a vamzer? Tudod, mi a különbség a schrenker és a mackós között? Segítek, nem a tréning alsója. Aki a Bahamákon nyaralt, az lehet, hogy csak Baracskán csücsült? Olvass a börtönszlengről!

Börtönszleng magyarul
Wikipédia: Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Baracskai_Orsz%C3%A1gos_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3 ...

A Baracskai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási szerv a Fejér megyei Baracska község közigazgatási területén. Költségvetési szerv, jogi személy. Alaptevékenysége a külön kijelölés által meghatározott körben az előzetes letartóztatással, a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház, börtön és fogház fokozatú szabadságvesztésével, továbbá az elzárással összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása. Területe 1945-ben került – államosítással – az Igazságügyi Minisztérium kezelésébe. A mezőgazdasági művelésre szolgáló földterület és a hozzá tartozó gazdasági épületek egy része előzőleg Dreher Antal tulajdonát képezte...

Wikipédia: Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézet
Börtönkapu - Börtönélet
http://www.borton.eoldal.hu/cikkek/bortonelet

Börtönkapu - Börtönélet: A beszélő, A csomag, Jogi Segítségnyújtó Szolgálat...

Börtönkapu - Börtönélet
Szegedi Fegyház és Börtön
http://web.t-online.hu/bvszeged/

A Szegedi Fegyház és Börtön országos- és megyei büntetés-végrehajtási szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet.

Szegedi Fegyház és Börtön
Ausztria
http://www.bmj.gv.at/

Museumstrasse 7, A-1016 Bécs, Austria - Szövetségi Igazságszolgáltatási minisztérium.

Ausztria
Javítóintézet: Tanulás a rácsok mögött
http://oktatas.origo.hu/20080717/diakelet_a_racsokon_belul

Évente két-háromszáz fiatalkorú bűnelkövető kerül javítóintézetbe Magyarországon. A fiatalok büntetésük letöltése közben tanulhatnak, szakmát szerezhetnek, dolgozhatnak - a neheze szabadulás után vár rájuk. A társadalomba visszailleszkedni ugyanis még mindig nagyon nehéz - sokakat nem vár kint sem lakás, sem család.

Javítóintézet: Tanulás a rácsok mögött
Sing Sing Prison képek
http://www.pbase.com/kjosker/sing_sing

Sing Sing Prison képek, képgaléria. Sing Sing börtön fotók.

Sing Sing Prison képek
Prizonizáció
http://pszichologia.blog.hu/2007/04/16/prizionizacio_alkalmazkodas_borto_psz ...

Amikor valaki börtönbe kerül, akkor a „túlélés”-hez szükséges számra, hogy megtanulja a börtön szabályait, és kövesse a börtönben kialakult normákat. Ezek a normák természetesen mások, mint amelyeket az addigi életében követett a személy. El kell fogadni azt a szerepet, hogy ő egy elítélt, és abban a szerepben kell viszonyulnia a többi elítélthez, és a börtönőrökhöz. El kell sajátítania a börtön nyelvét, a börtönszlenget. Az életének a rendje megváltozik, kiépül egy új napirend...

Prizonizáció
Budapesti fegyház és börtön
http://bv.gov.hu/budapesti

A Budapesti Fegyház és Börtön a magyar büntetés-végrehajtás emblematikus intézete. Több mint százéves múltja, a történelmi eseményekben játszott szerepe, jellegzetes épületei, területe, és nem utolsósorban a fogvatartotti állomány nagysága és összetétele miatt helye megkerülhetetlen a hazai börtönügy történetében. A „Gyűjtő” igazi intézmény, amelyről még az is hallott, aki sohasem került összeütközésbe a törvénnyel, fogalom, ami generációk számára mást és mást jelent. Egy olyan börtön, amire az emberek napjainkban is kíváncsiak.

Budapesti fegyház és börtön
Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1toralja%C3%BAjhelyi_Fegyh%C3%A1z_%C3%A9s ...

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen. Költségvetési szerv, jogi személy. Alaptevékenysége a külön kijelölés által meghatározott körben az előzetes letartóztatással, továbbá a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház és börtön fokozatú szabadságvesztésével összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása.

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_Megyei_B%C3%BCntet%C3%A9s-v%C3%A9 ...

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet büntetés-végrehajtási szerv Veszprém megye székhelyén, Veszprémben.

Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
http://www.bvfo.t-online.hu/

Az intézet Pest megyei és a fővárosi előzetesen letartóztatottak elhelyezéséről gondoskodik. Itt történik az úgynevezett megőrzéses fogvatartottak elhelyezése is, akik valamely okból tárgyalásra, kihallgatásra, vizsgálatra várnak, azonban a büntetésüket más büntetés-végrehajtási intézetben hajtják végre. Elitéltek (kis létszámban) az intézet működési, fenntartási munkáinak elvégzése miatt töltik itt a büntetésüket. A fogvatartotti átlag létszám 1800-1900 fő között van.

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
Carandiru - A lázadó börtön
http://www.mozi-dvd.hu/cikk691.html

brazil - argentin film 2003. Rettegett gyilkosok, drogosok, erőszaktevők és spiclik tucatjai kerültek rács mögé Brazília hírhedt börtönében, a Carandiruban. A közveszélyes foglyok sajátos törvények szerint élték embert próbáló mindennapjaikat. Soraikból került ki néhány kiváltságos fegyenc, akik a börtöntársadalom csúcsára emelkedve uralták az intézményt. 1992 októberében lázadás tört ki a zsúfolásig telt börtönben, melyet a kiérkező rendőrök 111 rab legyilkolásával toroltak meg. A film bemutatja azt az októberi napot, mely megdöbbentette az egész világot: a carandirui börtönlázadás napját.

Carandiru - A lázadó börtön
Balassagyarmati Fegyház és Börtön
http://www.gyarmatbv.axelero.net/

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön honlapja. Balassagyarmat Madách út 2. 2660

Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Magyar börtönpokol
http://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/magyar-bortonpokol-150-nap-a- ...

lira.hu - Szalai Vivien: Magyar börtönpokol - 150 nap a rácsok mögött - a rideg valóság, amit Stohl András látott...

Magyar börtönpokol
Texas - Halálsoron képek
http://www.kenlight.com/publications/texasdeathrow/

Texas állam - Halálsoron képek. A halálbüntetésre várók napjai, várakozás a halálra.

Texas - Halálsoron képek
Börtönpalota
http://www.mozi-dvd.hu/cikk5814.html

Brokedown Palace - amerikai film 1999, dráma. Thaiföld a szabadság, a napsütötte tenger, az óriási bulik és könnyű kábítószerek hazája. A két barátnő (Claire Danes, Kate Beckinsale) csak egy boldog nyári vakációra vágyik: tengerre, mulatságra, fiúkra. Azután mégis minden egész másképp alakul. Váratlanul a pokol legmélyebb bugyrában találják magukat: egy thaiföldi börtön női szárnyában, ahol rabok, börtönőrök és bírók egyaránt gyűlölik a két jómódú amerikai lányt. Semmi nincs, ami utálatuknak határt szabna, a lányok kiszolgáltatottak, védtelenek és semmit sem értenek. Csupán egyvalakiben bízhatnak: egy pénzéhes és nemtörődöm amerikai csavargóban "Jenki Hank" (Bill Pullman), aki jogásznak mondja magát.

Börtönpalota
A bosszú börtönében
http://www.mozi-dvd.hu/cikk1360.html

Amerikai film 1989 - akció, krimi, thriller. Szereplők: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham. Rendező: John Flynn. Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek minimális biztonságú börtönéből váratlanul átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...

A bosszú börtönében
USA - Bop
http://www.bop.gov/

Amerikai Egyesült államok Szövetségi Börtön és Végrehajtó-Intézetek.

USA - Bop
Port.hu - Félholt
http://www.port.hu/felholt_half_past_dead/pls/fi/films.film_page?i_film_id=5 ...

Half Past Dead - német-amerikai akciófilm, 2002. Főszereplő: Steven Seagal. Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele...

Port.hu - Félholt
Szlovákia
http://www.justice.gov.sk/

Szlovák Igazságszolgáltatási Minisztérium - Szlovákia 1 Sagatova St., 81304 Bratislava 1, Slovak Republic

Szlovákia
Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1toralja%C3%BAjhelyi_b%C3%B6rt%C3%B6nl%C3 ...

1944. március 22-én a 16 órai zárkanyitáskor a zárkákba belépő őröket lefegyverezték, majd a megszerzett kulcsokkal kiszabadították a társaikat. A börtön elfoglalása rövid időt vett igénybe, de a kitörés a riadoztatott magyar helyőrség, a rendőrség és a beérkező német erők fegyvertüzében összeomlott. Az épületből kijutottak többsége – a mai Partizán utca vonalán – a város feletti Magas-hegyen keresztül észak, észak-nyugati irányba menekült a német katonai egységek gránáttüze elől, másokat a közeli utcákban lőttek agyon.

Sátoraljaújhelyi börtönlázadás
Svédország - Kriminalvarden
http://www.kriminalvarden.se/

Svédország - Kriminalvarden - Slottsgatan 78, S-601 80 Norrköping, Sweden.

Svédország - Kriminalvarden
Váci Fegyház és Börtön
http://invitelweb.hu/bvvac/index.html

A Váci Fegyház és Börtön országos jellegű végrehajtó intézet. Az intézet alapterülete közel 29 000 m2, beépítettsége közel 60 %-os. Az intézet alapfeladataként biztosítja a jogerősen elítélt felnőttkorú férfiak szabadságvesztés-büntetése végrehajtását fegyház és börtön fokozatban, valamint az illetékességi területéhez tartozó három városi bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás foganatosítását. A fegyház a börtönnél szigorúbb végrehajtási mód. Váci Fegyház és Börtön, 2600 Vác, Köztársaság út 62-64.

Váci Fegyház és Börtön
Wikipédia: Alcatraz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

Az Alcatraz-sziget (vagy egyszerűen Alcatraz, a popkultúrában elterjedt neve szerint „a Szikla”) egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Először világítótorony, majd katonai erődítmény, később börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely. A nagyközönség számára leginkább az 1934 és 1963 közt a szigeten működött maximális biztonságú börtönről nevezetes, aminek falai közt töltötte büntetését két világháború közti időszak nagy gengsztereinek „színe-java”, mint Al Capone vagy George R. Kelly.

Wikipédia: Alcatraz
Lakat alatt - Híres börtönök
http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=36837

Alcatraz - a világ leghíresebb börtöne, Sing Sing, San Pedro börtön, Kreszt-i börtön - a világ legzsúfoltabbja, ADX - a világ legbiztonságosabb börtöne, Attica-i börtön: Chapman lakhelye...

Lakat alatt - Híres börtönök
BVDOSZ
http://www.bvdosz.hu/

A Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetségének honlapja.

BVDOSZ
Olaszország
http://www.giustizia.it/

Olaszország - Largo Luigi Daga 2, I-00164 ROME, Italy

Olaszország
Port.hu - Szökés Alcatrazból
http://www.port.hu/szokes_alcatrazbol_escape_from_alcatraz/pls/fi/films.film ...

Escape from Alcatraz - amerikai filmdráma, 112 perc, 1979 Alcatraz a világ egyik legkeményebb és legbiztonságosabb börtöne volt. A San Francisco-i öbölben lévő szigetbörtönbe a legveszélyesebb rabokat zárták, Al Capone is itt raboskodott. 1960. január 18-án ide szállítják Frank Morris (Clint Eastwood) elítéltet, aki már több börtönből megszökött. A notórius szökevényt nem riasztja vissza, hogy innen még senkinek sem sikerült megszöknie. Alcatrazban is kivívja a többi rab tiszteletét, majd hozzálát, hogy kidolgozza a menekülési tervét. Az előkészületekbe két társát is bevonja. Aprólékos munkával addig mesterkedik, míg sikerül kijutniuk az erődítmény tetejére.

Port.hu - Szökés Alcatrazból
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806