Híres börtönök, fegyházak > Börtön - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Híres börtönök, fegyházak > 5 weboldal. Kategória leírása: Híres börtönök, fegyházak, fegyintézetek.

borton.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Sing Sing Prison képek
http://www.pbase.com/kjosker/sing_sing

Sing Sing Prison képek, képgaléria. Sing Sing börtön fotók.

Sing Sing Prison képek
Wikipédia: Alcatraz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

Az Alcatraz-sziget (vagy egyszerűen Alcatraz, a popkultúrában elterjedt neve szerint „a Szikla”) egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Először világítótorony, majd katonai erődítmény, később börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely. A nagyközönség számára leginkább az 1934 és 1963 közt a szigeten működött maximális biztonságú börtönről nevezetes, aminek falai közt töltötte büntetését két világháború közti időszak nagy gengsztereinek „színe-java”, mint Al Capone vagy George R. Kelly.

Wikipédia: Alcatraz
Lakat alatt - Híres börtönök
http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=36837

Alcatraz - a világ leghíresebb börtöne, Sing Sing, San Pedro börtön, Kreszt-i börtön - a világ legzsúfoltabbja, ADX - a világ legbiztonságosabb börtöne, Attica-i börtön: Chapman lakhelye...

Lakat alatt - Híres börtönök
Wikipédia: Guantánamói-öböl
http://hu.wikipedia.org/wiki/Guant%C3%A1nam%C3%B3i-%C3%B6b%C3%B6l

A Guantánamói-öböl (spanyolul Bahía de Guantánamo) Kuba déli részén, Guantánamo tartományban található. 20 kilométer mélyen nyúlik be a szárazföldbe és 8 kilométer széles. Itt van az USA katonai támaszpontja (röviden Gitmo), melyet 1903 óta bérel a karibi országtól. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után a Bush-adminisztráció a támaszponton terrorizmussal vádolt személyek fogolytáborát hozta létre. Itt, a börtön-részlegben jelenleg kb. 350 fogvatartottat őriznek, nemzetiségi megoszlásuk szerint sorrendben a legtöbben szaúd-arábiai, jemeni, pakisztáni, afganisztáni és szíriai állampolgárok, akiknek többségét az Al-Kaida terrorhálózathoz való kapcsolattal, illetve az egykori afgán talibán rendszer működtetésével gyanúsítanak – ám vádemelés nélkül...

Wikipédia: Guantánamói-öböl
AlcatrazHistory.com
http://www.alcatrazhistory.com/

AlcatrazHistory.com - Az Alcatraz története, múltja, képgalériák.

AlcatrazHistory.com
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806