Halálbüntetés, halálsor, siralomház > Börtön - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Halálbüntetés, halálsor, siralomház > 9 weboldal. Kategória leírása: Halálbüntetés, halálsor, siralomház.

borton.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Texas - Halálsoron képek
http://www.kenlight.com/publications/texasdeathrow/

Texas állam - Halálsoron képek. A halálbüntetésre várók napjai, várakozás a halálra.

Texas - Halálsoron képek
Halálsor, Texas
http://szelidolajfa.blog.hu/2008/06/19/halalsor

A Texasi Igazságügyi Hatóság (Texas Department of Criminal Justice) egy ideig a webszájtján is pontosan könyvelte a halálra ítéltek utolsó étkezésének menüjét - azt, amit kivégzésük előtt kértek. Aztán - részben talán épp a neten keringő halálbüntetés-ellenes kisfilmek miatt, melyek sokat merítettek e menüleírásokból - levették a weboldalról az ételek felsorolását. De a beszkennelt iratok a rabok fényképével, a bűntett leírása, az ítélet, sok személyes adat, köztük a rassz és az életkor mind megtalálható a hatóság szájtján. Miként a halálraítéltek utolsó szavai is...

Halálsor, Texas
Az őrület szélére sodródnak a japán halálraítéltek
http://www.origo.hu/nagyvilag/20090910-amnesty-international-orulet-hataran- ...

A kegyetlen bánásmód miatt a japán halálraítéltek többségét az őrület fenyegeti - állítja az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő szervezet. Az elítéltek pár órával a kivégzés előtt tudják meg, hogy meg fognak halni, évekig nem beszélhetnek senkivel, alig engedélyezik számukra a mozgást.

Az őrület szélére sodródnak a japán halálraítéltek
A halálbüntetésről
http://szubjektiv.halmaz.hu/velemeny/halalbuntetes.php

A halálbüntetés visszaállítása nem érzelmi kérdés. Hogy a különböző gyilkosságok után újra és újra felmerül ez a lehetõség, emocionálisan érthető jelenség - ez azonban egyáltalán nem teszi szükségessé hogy újragondoljuk a halálbüntetés kérdését.

A halálbüntetésről
ZetaTalk: Halálbüntetés
http://www.zetatalk.com/hungary/r29.htm

A legvégső büntetés: a halál. Elejét veszi, hogy a bűnös kedvét lelje a prédaszerzésben, meggátolja a visszaesést, kiküszöböli az elítéltek elhelyezésének és ellátásának szükségét, és véget vet minden szónoklatnak és vitának - gyors és alkalmas. A halálos ítéletet egy tökéletes választásnak tekintik egyesek, és egy kolosszális hibának mások. Miért ez a nagy ellentét?

ZetaTalk: Halálbüntetés
Halálbüntetés vs. szabadságvesztés
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/176

Dr. Tóth J. Zoltán: Halálbüntetés vs. szabadságvesztés - gazdasági szempontból. A halálbüntetés kérdése kapcsán a mai napig sok vita folyik arról, hogy szükség van-e a halálbüntetésre, van-e elrettentõ hatása, mennyiben szolgálja a büntetés célját, és így tovább, avagy elégséges-e helyette a szabadságvesztés. A halálbüntetés/sza­badságvesztés dilemmáját sok szempontból lehet vizsgálni, mégpedig sok államban (köztük például az USA-ban és Japánban) egyáltalán nem pusztán elméleti, hanem nagyon is gyakorlati jelleggel.

Halálbüntetés vs. szabadságvesztés
A halálbüntetés és a nemzetközi egyezmények
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/128

„Tehát 2004. május 1-jétõl a halálbüntetés visszaállítása – már amennyiben az EU tagja kívánunk lenni, illetve azok is akarunk maradni – visszavonhatatlanul tilos lesz, vagyis a halálbüntetés eltörlésérõl rendelkezõ 23/1990. (X. 31.) AB határozat után egy másik, még ennél is erõsebb tilalom fog érvényesülni, amely a továbbiakban lehetetlenné teszi ezen kérdésnek még az újra felvetését is, és végleg lezárja azt a vitát, hogy helye van-e (vagy helye lehet-e) Magyarországon a legsúlyosabb szankció gyakorlati alkalmazásának vagy sem.“ A halálbüntetéssel kapcsolatban mind a mai napig éles vita folyik arról, hogy helyes-e az alkalmazása vagy sem, szükséges-e a bevezetése vagy a fenntartása, van-e elrettentõ hatása, humánusabb vagy antihumánusabb az életfogytiglani szabadságvesztés­nél, valós veszélynek tekinthetõ-e a Justizmord és így tovább...

A halálbüntetés és a nemzetközi egyezmények
Amnesty International Magyarország
http://web.amnesty.hu/

Az Amnesty International az emberi jogokért kampányoló emberek világméretû mozgalma. Munkánk gondos kutatáson és a nemzetközi közösség által elfogadott normákon alapul. Függetlenek vagyunk minden kormányzattól, politikai ideológiától, gazdasági érdektõl és vallástól.

Amnesty International Magyarország
Amnesty International (AI)
http://www.amnesty.org/

Az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

Amnesty International (AI)
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806