Börtönfilmek > Börtön - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Börtönfilmek > 13 weboldal. Kategória leírása: Börtönfilmek, börtön sorozatok.

Tipp

Pillangó
http://www.mozi-dvd.hu/cikk842.html

Pillangó/Papillon - amerikai, francia film 1973. Henri Charriére önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a dél-amerikai Francia Guianához tartozó Ördög-szigetekről. Franklin J. Schaffner rendezésében, Steve McQueen és Dustin Hoffman főszereplésével.

Pillangó

borton.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Carandiru - A lázadó börtön
http://www.mozi-dvd.hu/cikk691.html

brazil - argentin film 2003. Rettegett gyilkosok, drogosok, erőszaktevők és spiclik tucatjai kerültek rács mögé Brazília hírhedt börtönében, a Carandiruban. A közveszélyes foglyok sajátos törvények szerint élték embert próbáló mindennapjaikat. Soraikból került ki néhány kiváltságos fegyenc, akik a börtöntársadalom csúcsára emelkedve uralták az intézményt. 1992 októberében lázadás tört ki a zsúfolásig telt börtönben, melyet a kiérkező rendőrök 111 rab legyilkolásával toroltak meg. A film bemutatja azt az októberi napot, mely megdöbbentette az egész világot: a carandirui börtönlázadás napját.

Carandiru - A lázadó börtön
Börtönpalota
http://www.mozi-dvd.hu/cikk5814.html

Brokedown Palace - amerikai film 1999, dráma. Thaiföld a szabadság, a napsütötte tenger, az óriási bulik és könnyű kábítószerek hazája. A két barátnő (Claire Danes, Kate Beckinsale) csak egy boldog nyári vakációra vágyik: tengerre, mulatságra, fiúkra. Azután mégis minden egész másképp alakul. Váratlanul a pokol legmélyebb bugyrában találják magukat: egy thaiföldi börtön női szárnyában, ahol rabok, börtönőrök és bírók egyaránt gyűlölik a két jómódú amerikai lányt. Semmi nincs, ami utálatuknak határt szabna, a lányok kiszolgáltatottak, védtelenek és semmit sem értenek. Csupán egyvalakiben bízhatnak: egy pénzéhes és nemtörődöm amerikai csavargóban "Jenki Hank" (Bill Pullman), aki jogásznak mondja magát.

Börtönpalota
A bosszú börtönében
http://www.mozi-dvd.hu/cikk1360.html

Amerikai film 1989 - akció, krimi, thriller. Szereplők: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham. Rendező: John Flynn. Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek minimális biztonságú börtönéből váratlanul átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...

A bosszú börtönében
Port.hu - Félholt
http://www.port.hu/felholt_half_past_dead/pls/fi/films.film_page?i_film_id=5 ...

Half Past Dead - német-amerikai akciófilm, 2002. Főszereplő: Steven Seagal. Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele...

Port.hu - Félholt
Port.hu - Szökés Alcatrazból
http://www.port.hu/szokes_alcatrazbol_escape_from_alcatraz/pls/fi/films.film ...

Escape from Alcatraz - amerikai filmdráma, 112 perc, 1979 Alcatraz a világ egyik legkeményebb és legbiztonságosabb börtöne volt. A San Francisco-i öbölben lévő szigetbörtönbe a legveszélyesebb rabokat zárták, Al Capone is itt raboskodott. 1960. január 18-án ide szállítják Frank Morris (Clint Eastwood) elítéltet, aki már több börtönből megszökött. A notórius szökevényt nem riasztja vissza, hogy innen még senkinek sem sikerült megszöknie. Alcatrazban is kivívja a többi rab tiszteletét, majd hozzálát, hogy kidolgozza a menekülési tervét. Az előkészületekbe két társát is bevonja. Aprólékos munkával addig mesterkedik, míg sikerül kijutniuk az erődítmény tetejére.

Port.hu - Szökés Alcatrazból
Port.hu - A remény rabjai
http://www.port.hu/a_remeny_rabjai_the_shawshank_redemption/pls/fi/films.fil ...

A remény rabjai (The Shawshank Redemption) egy 1994-ben bemutatott - Stephen King azonos című kisregényéből adaptált - film. A Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével a magyar származású Frank Darabont rendezte. 1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg...

Port.hu - A remény rabjai
Börtönregény (Get the Gringo)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6812.html

Börtönregény (Get the Gringo) amerikai film (2012) akció, dráma, Mel Gibson főszereplésével. Rövid tartalom: Egy rablást követő üldözésben Drivert (Mel Gibson) elfogja a mexikói rendőrség a határon és hamarosan egy kegyetlen világáról híres mexikói börtönben találja magát. A férfi egy 9 éves kisfiú (Kevin Hernandez) segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben.

Börtönregény (Get the Gringo)
A szikla
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_szikla_(film)

A szikla (The Rock) egy 1996-os amerikai akciófilm, amit Michael Bay rendezett. A főszerepben Sir Sean Connery, Nicolas Cage és Ed Harris látható. Története szerint Hummel tábornok (Ed Harris) kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, túszul ejti a turistákat és vegyi támadással fenyegetőzik. John Masonnek (Sean Connery) és Stanley Goodspeednek (Nicolas Cage) kell megállítania őket.

A szikla
Halálsoron - Tom Hanks
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4411.html

The Green Mile - amerikai film 1999. dráma, krimi, misztikus, thriller. A félelmetes történetek nagymestere, Stephen King írta a film alapjául szolgáló fordulatos történetet. Az 1930-as években Paul Edgecomb (Tom Hanks) cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Egész világfelfogása megrendül John Coffey (Michael Clarke Duncan) megérkeztével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház vendégeire. Coffey különös lényére, természetfeletti képességeire és beteges, durva őrtársaira. Ki is valójában az óriás halálraítélt és valóban bűnös-e?

Halálsoron - Tom Hanks
A szökés (Prison Break)
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sz%C3%B6k%C3%A9s

A szökés (Prison Break) egy amerikai televíziós sorozat.A történet egy ártatlanul halálra ítélt férfi és a kiszabadításáért mindent elkövető testvére körül forog. A sorozat alkotója és egyik vezető producere Paul Scheuring. Az első évad nagy részét az illinois-i Joliet börtönben vették fel. 2002-es bezárása után a Joliet börtön A szökés Fox River Állami Fegyintézetének állandó díszletévé vált.

A szökés (Prison Break)
A szökés - Prison Break - DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4820.html

Michael Scofield (Wentworth Miller), a fiatal, tehetséges építészmérnök egész felsőtestét tetováltatja, majd besétál egy bankba, előkap egy fegyvert, és békésen várja, hogy a riadóztatott rendőrség néhány perccel később a földre teperje. Scofield nem őrült meg, de egy őrült tervet hajt végre: be akar jutni az ország egyik legszigorúbban őrzött börtönébe, ahol bátyja, Lincoln (Dominic Purcell) a halálsoron várja a kivégzést...

A szökés - Prison Break - DVD
Bekasztlizva külföldön
http://natgeotv.com/hu/bekasztlizva-kulfoldon

Bekasztlizva külföldön a National Geographic Channel új, népszerű sorozata, melyekből megtudhatjuk, hogy milyen érzés külföldön fogságba esni. Börtönbe vagy emberrablók kezébe kerülni egy távoli, idegen országban minden utazó legrosszabb rémálma. Egzotikus országokban elrabolt vagy bebörtönzött emberek számolnak be a velük megesett jogtalanságokról és erőszakról, testi-lelki kínzásokról.

Bekasztlizva külföldön
Szupercella (Escape Plan)
http://www.mozi-dvd.hu/cikk7173.html

Mozi-DVD.hu filmajánló: Mikael Hafström svéd rendező izgalmas akció, thrillerje, Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger főszereplésével. Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy börtönökre szakosodott, biztonsági rendszerekkel foglalkozó mérnök, aki egy tévedés miatt, a saját maga által tervezett börtönbe kerül. Rájön, hogy valaki csúnyán átverte, hogy örökre eltüntesse...Olyan kemény elítéltek között találja magát, akik már senkinek se kellenek. Ilyen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) is, akit sikerül meggyőznie, hogy segítsen lehetetlennek tűnő szökése kivitelezésében, és kideríthesse kik és miért akarják örökre kiiktatni.

Szupercella (Escape Plan)
Hirdetések
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 130 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 130 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37806