A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Börtön - wyw.hu

Tartalom:

borton.wyw.hu

A bosszú börtönében
A bosszú börtönében
http://www.mozi-dvd.hu/cikk1360.html

Amerikai film 1989 - akció, krimi, thriller. Szereplők: Sylvester Stallone, Donald Sutherland, John Amos, Sonny Landham. Rendező: John Flynn. Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek minimális biztonságú börtönéből váratlanul átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...

www.mozi-dvd.hu
A büntetés, annak célja, jogalapja
A büntetés, annak célja, jogalapja
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/86

Dr. Szabó Péter - Jelen dolgozat témájaként a büntetés elemzését választottam, mivel talán ez a kérdés tarthat a legnagyobb érdeklõdésre számot a társadalomban. Számtalanszor folytatnak vitát politikusok a büntetések szigorításáról, a halálbüntetés visszaállításáról. Baráti társaságokban éles vitákat hallottam arról, hogy érdemes-e, szükséges-e a halálbüntetést visszaállítani. Napjainkban a sajtóorgánumok minden jelentõsebb bûnesetrõl beszámolnak, mivel azok érdeklik a társadalmat. A rendszerváltás után a társadalom értékítélete felbomlott és az emberek hiába kerestek kapaszkodót a jogban, az nem volt azonos saját erkölcsi meggyõzõdésükkel.

www.jogiforum.hu
A halálbüntetés és a nemzetközi egyezmények
A halálbüntetés és a nemzetközi egyezmények
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/128

„Tehát 2004. május 1-jétõl a halálbüntetés visszaállítása – már amennyiben az EU tagja kívánunk lenni, illetve azok is akarunk maradni – visszavonhatatlanul tilos lesz, vagyis a halálbüntetés eltörlésérõl rendelkezõ 23/1990. (X. 31.) AB határozat után egy másik, még ennél is erõsebb tilalom fog érvényesülni, amely a továbbiakban lehetetlenné teszi ezen kérdésnek még az újra felvetését is, és végleg lezárja azt a vitát, hogy helye van-e (vagy helye lehet-e) Magyarországon a legsúlyosabb szankció gyakorlati alkalmazásának vagy sem.“ A halálbüntetéssel kapcsolatban mind a mai napig éles vita folyik arról, hogy helyes-e az alkalmazása vagy sem, szükséges-e a bevezetése vagy a fenntartása, van-e elrettentõ hatása, humánusabb vagy antihumánusabb az életfogytiglani szabadságvesztés­nél, valós veszélynek tekinthetõ-e a Justizmord és így tovább...

www.jogiforum.hu
A halálbüntetésről
A halálbüntetésről
http://szubjektiv.halmaz.hu/velemeny/halalbuntetes.php

A halálbüntetés visszaállítása nem érzelmi kérdés. Hogy a különböző gyilkosságok után újra és újra felmerül ez a lehetõség, emocionálisan érthető jelenség - ez azonban egyáltalán nem teszi szükségessé hogy újragondoljuk a halálbüntetés kérdését.

szubjektiv.halmaz.hu
A szikla
A szikla
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_szikla_(film)

A szikla (The Rock) egy 1996-os amerikai akciófilm, amit Michael Bay rendezett. A főszerepben Sir Sean Connery, Nicolas Cage és Ed Harris látható. Története szerint Hummel tábornok (Ed Harris) kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, túszul ejti a turistákat és vegyi támadással fenyegetőzik. John Masonnek (Sean Connery) és Stanley Goodspeednek (Nicolas Cage) kell megállítania őket.

hu.wikipedia.org
A szökés (Prison Break)
A szökés (Prison Break)
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sz%C3%B6k%C3%A9s

A szökés (Prison Break) egy amerikai televíziós sorozat.A történet egy ártatlanul halálra ítélt férfi és a kiszabadításáért mindent elkövető testvére körül forog. A sorozat alkotója és egyik vezető producere Paul Scheuring. Az első évad nagy részét az illinois-i Joliet börtönben vették fel. 2002-es bezárása után a Joliet börtön A szökés Fox River Állami Fegyintézetének állandó díszletévé vált.

hu.wikipedia.org
A szökés - Prison Break - DVD
A szökés - Prison Break - DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4820.html

Michael Scofield (Wentworth Miller), a fiatal, tehetséges építészmérnök egész felsőtestét tetováltatja, majd besétál egy bankba, előkap egy fegyvert, és békésen várja, hogy a riadóztatott rendőrség néhány perccel később a földre teperje. Scofield nem őrült meg, de egy őrült tervet hajt végre: be akar jutni az ország egyik legszigorúbban őrzött börtönébe, ahol bátyja, Lincoln (Dominic Purcell) a halálsoron várja a kivégzést...

www.mozi-dvd.hu
A woolthshrapi börtön rejtélye
A woolthshrapi börtön rejtélye
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/tudakozo/holmes/borton.html

Sherlock Holmes kalandjai a kémiával - A woolthshrapi börtön rejtélye. Sherlock Holmes tudományos módszerekkel dolgozik. A lap aljára érve az Olvasó is felderítheti a bûntényt, de Sherlock Holmes megfejtése sem marad titokban.

www.kfki.hu
Al Capone az Alcatraz-ban
Al Capone az Alcatraz-ban
http://hu.wikipedia.org/wiki/Al_Capone

Alphonse "Al" Gabby May Capone (a Sebhelyes), (USA, New York, Brooklyn, 1899. január 17. – Florida, 1947. január 25.) gengszter. Nevét a "chicagói gengszter" kifejezés szinonimájaként ismerik az egész világon, s egyben a történelem leghíresebb bűnözője. Capone az 1920-as évek végén az FBI tíz legkeresettebb bűnözőjének (Most Wanted) listájára került. Az atlantai szövetségi börtönben kezdte büntetésének letöltését, de 1934-ben (biztonsági okokból) átszállították az Alcatrazba.

hu.wikipedia.org
AlcatrazHistory.com
AlcatrazHistory.com
http://www.alcatrazhistory.com/

AlcatrazHistory.com - Az Alcatraz története, múltja, képgalériák.

www.alcatrazhistory.com
Ambrus Attila (whiskys rabló)
Ambrus Attila (whiskys rabló)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ambrus_Attila

Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6. – ) a "whiskys rabló" néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal, és álruhában rabolt. Közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat.

hu.wikipedia.org
Amnesty International (AI)
Amnesty International (AI)
http://www.amnesty.org/

Az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

www.amnesty.org
Amnesty International Magyarország
Amnesty International Magyarország
http://web.amnesty.hu/

Az Amnesty International az emberi jogokért kampányoló emberek világméretû mozgalma. Munkánk gondos kutatáson és a nemzetközi közösség által elfogadott normákon alapul. Függetlenek vagyunk minden kormányzattól, politikai ideológiától, gazdasági érdektõl és vallástól.

web.amnesty.hu
Aszódi Javítóintézet
Aszódi Javítóintézet
http://www.aszod-afi.hu/

Az Aszódi Javítóintézet Honlapja - Javítóintézeti nevelés korszerű pedagógiai módszerekkel.

www.aszod-afi.hu
Ausztria
Ausztria
http://www.bmj.gv.at/

Museumstrasse 7, A-1016 Bécs, Austria - Szövetségi Igazságszolgáltatási minisztérium.

www.bmj.gv.at
Az őrület szélére sodródnak a japán halálraítéltek
Az őrület szélére sodródnak a japán halálraítéltek
http://www.origo.hu/nagyvilag/20090910-amnesty-international-orulet-hataran- ...

A kegyetlen bánásmód miatt a japán halálraítéltek többségét az őrület fenyegeti - állítja az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő szervezet. Az elítéltek pár órával a kivégzés előtt tudják meg, hogy meg fognak halni, évekig nem beszélhetnek senkivel, alig engedélyezik számukra a mozgást.

www.origo.hu
Oldal leírása
borton.wyw.hu: Börtön katalógus - Magyar, külföldi börtönök, javítóintézet, börtönélet, börtönlázadás, híres börtönök, gyermekbűnözés, szegedi fegyház, szabadságvesztés, börtönszleng, börtönfilmek, halálbüntetés.
Gyűjteményünkben 128 válogatott börtön témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 37246